Tuesday, 9 February 2016

Narancsos karaj

Van itt ez a 3 kilós könyv,amit karácsonyra kaptam a barátnőmtől... több mint 2000 recept van benne...ezért hetekig inkább ki sem nyitottam..
Aztán pár hete megcsináltam belőle a hagyományos bolognai ragut...isteni a maga egyszerűségével.De ma a narancsos karaj receptjét osztom meg,ott nyilt ki a könyv és mivel pont volt itthon sok sok narancs meg szép karaj,adva volt..



Hozzávalók:
kb.5 narancs
6 szelet karaj,csontozott
két evőkanál vaj
só,bors
olasz fűszerkeverék vagy oregano
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál chilipehely..ezt én a fiúk miatt elhagytam

Egy tűzálló tálba beletesszük a karajszeleteket.
Sütőt 180fokra felmelegítjük

A narancsot kifacsarjuk,ezt lehet 3dl jó minőségű narancslével helyettesíteni.

A vajat megolvasztjuk, sót,borsot,fokhagymanyomóval a fokhagymát beletesszük és a fűszerkeveréket,a narancslevet.Összerottyantjuk és ráöntjük a karajszeletekre.

Kb.80percig sütöttem,közben egyszer megfordítottam a hússzeleteket és locsolgattam a lével.

Köretnek grillezett répa és sütőtök volt.

Jó étvágyat hozzá :)
Bea

No comments:

Post a Comment