Tuesday, 9 February 2016

Boldog palacsintanapot! avagy ne ijedj meg ha nincs otthon tojás... :)

Ma van húshagyó kedd azaz palacsintanap :)
Ennek tiszteletére tojásmentes pufók palacsintát sütöttem és elég finom volt...
A recepten semmit nem változtattam és isteni lett.
pufok tojásmentes palacsinta





Hozzávalók 8db tenyérnyi palacsintához:

Száraz hozzávalók:
1 kis bögre liszt
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál fahéj
2 kávéskanál sütőpor
csipet só

Nedves hozzávalók:
1 kis bögre tej
1 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1 teáskanál vanilia eszencia

A száraz és nedves hozzávalókat először külön-külön összekeverjük majd az egészet egybekavarjuk.

2 evőkanál vajat megolvasztunk a palacsintasütőben és hozzáöntjük a keverékhez.

Közepes lángon sütjük a palacsintákat pár percig mindkét oldalán.

Jamie Olivertől tanultam,hogy sima kemény vajjal keni a serpenyőt..sokkal egyszerűbb és finomabb mint az olaj :)

jó étvágyat!
Bea

No comments:

Post a Comment