Ma van húshagyó kedd azaz palacsintanap :)
Ennek tiszteletére tojásmentes pufók palacsintát sütöttem és elég finom volt...
A recepten semmit nem változtattam és isteni lett.
pufok tojásmentes palacsinta
Hozzávalók 8db tenyérnyi palacsintához:
Száraz hozzávalók:
1 kis bögre liszt
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál fahéj
2 kávéskanál sütőpor
csipet só
Nedves hozzávalók:
1 kis bögre tej
1 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1 teáskanál vanilia eszencia
A száraz és nedves hozzávalókat először külön-külön összekeverjük majd az egészet egybekavarjuk.
2 evőkanál vajat megolvasztunk a palacsintasütőben és hozzáöntjük a keverékhez.
Közepes lángon sütjük a palacsintákat pár percig mindkét oldalán.
Jamie Olivertől tanultam,hogy sima kemény vajjal keni a serpenyőt..sokkal egyszerűbb és finomabb mint az olaj :)
jó étvágyat!
Bea



No comments:
Post a Comment