Thursday, 1 December 2011

Quiché - kissé macerás,de isteni manna


Hozzávalók:
Kerek pitesütő
 
Tésztához:
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
12,5 dkg hideg vaj kockázva
2 evőkanál jéghideg víz
Bors
 
Jól összegyúrni,hengert formázni,hűtőben tartani min.félórát (fagyasztható)
 
Sütőt előmelegítjük 170 fokra
 
Tepsit kivazajunk,tésztát korongokra szeletelem,és úgy teszem a formába..sokkal egyszerűbb,mint a kemény tésztát 1 nagy karikára kinyújtani
Sütőpapírt teszünk rá és vaksütéssel kb.15-20 percig sütjük kb.170 fokon
 
Hagyjuk kicsit kihűlni
 
Közben elkészítjük a tölteléket:
 
Ez teljesen a fantázia és ízlés műve..ha a tésztát kis cukorral csinálod só helyett,akkor akár édes pitét is lehet belőle..tetejére tésztarácsot lehet tenni,vagy másik tészta lappal letakarni,kis lyukat vágni rá,mintát stb. J
Az én töltelékem most ezekből állt:
 
1 pohár tejszín
2 tojás
kb.20 füstölt tarja kockára vágva
3 kis cukkini félbevágva,karikázva
kis csokor petrezselyem
marék frissen reszelt parmezán
2 marék füstölt sajt
1 mozzarella kockázva a tejejére halmozva
só,bors,grill fűszerkeverék
 
Saját zsírján megpiritottam a husit,hozzá adtam a cukkinit,pár percig kutyulgattam..hozzá sajtok,petrezselyem,tejszín,felrottyantottam.
Tésztára halmoztam,annak a tetejére a mozzarellát kockára vágva rápakoltam (elhagyható bátran,akkor is szép aranybarnára sül) és kb. 180 fokon 25-30ig sült

No comments:

Post a Comment