Saturday, 1 December 2012

Mindennapi kenyerünk

Egyre jobban megy a sütés,eljött az idő,hogy az eredményeket megosszam a "Nagyközönséggel" :) 
Receptet innen vettem:
Gabojsza kenyere

Csodás,egyszerű,még a kezünket sem kell összekoszolni vele.
Nincs annál melldagasztóbb érzés,mikor a Férj  úgy eszi a libazsíros kenyeret vasárnap reggel,hogy csillog a szeme ,házikenyér sült illata terjeng a házban és már a következő kenyérről érdeklődik.. :)



Az alsó "kicsi" 25deka lisztből készült...nagyon szép,aranyos,kecses,makukás,fele fehérlisztes-fele teljes kiőrlésű tönkölylisztes..

Hozzávalók (4 főre)
50 dkg liszt
7 g száraz élesztő
6-8 dl víz


Ezt összekeverjük,fontos,hogy olyan állagú legyen a tészta,mint egy testradír :) tudom,hülye példa..de semmiképp ne legyen száraz,se túl nokedli-állagú
12 óra kelesztés kell neki huzatmentes helyen..én először véleltelnül 18 órán át kelesztetettem..nem is sikerült :)
szóval tartsátok be!
legjobb,ha kiszámoljátok mikor akarjátok enni ,pl vasárnap reggel 9kor..akkor előző este 8kor érdemes bekeverni
Reggel 8kor sütő bekapcs.250 fokra edénnyel együtt...aztán mikor felforrrósodott akkor bele a tészta,30perc fedéllel,majd még 30 fedél nélkül 
Az edény lehet jénai,kerámia,vasedény..én az utóbbit használom szinte már mindenhez:pörkölt,töltött paprika,kenyér :)

Csajok,
próbáljátok ki és legyetek egészségesek!
Millió puszi,
Bejamari
 

1 comment:

  1. Úristen, mennyire nagyon guszta!!!! :) Nagyon ügyes vagy! Ma én is kenyeret akarok sütni..lehet, hogy ez lesz a vége! :) Puszi!

    ReplyDelete