Sült kacsacomb,ahogy én azt megálmodtam
Múlt héten még ezerrel pörgött az agyam elalvás helyett éjjel 11-kor,amikor is kép úszott be a szemeim elé...sült kacsa comb vöröskáposztás tagliatellével kínai beütéssel..elkészítettem...és szerintem nekem a 2012-es év gasztronómiai teljesítményem aznap este elérte a csúcsot.
Nagyon megvoltam magammal elégedve,Peti vacsora utáni jóllakott óvodás feje is csak megerősíteni tudott,hogy alkotásom megérett egy blog-bejegyzésre és egy erős ajánlásra :)
Recept:
Kacsacombokat bepácoltam egy éjszakára: fokhagyma,kínai ötfűszerkeverék,narancsszeletek,ráfacsart narancslé,só,bors
Másnap a kedvenc vasedényünkben 3 órán át sült 150 fokon.
Annyit csináltam vele,hogy óránként rácsavartam a narancsléből,amivel együtt sült.A végén grill alatt ropogósra sütöttem őket.
A vöröskáposztát ugyanolyan széles szeletekre vágtam,mint a tészta.
Szezámolaj-olivaolaj keveréken lassan párolni kezdtem,rá szójaszósz,barnacukor,só,bors,gránátalma-szirup,ami helyett bármilyen más savanyú borecet,fehérbor stb.megteszi..amikor félig megpuhult,hirtelen nagy lángon lepirítottam
Tésztát kifőztem,majd szójaszósz-szezámolaj keverékkel kevertem össze..pár evőkanállal,az egészet összekevertem és a sült kacsacombok alá hajtogattam.
Nyammmm.

Hoppá, hoppá...lehet, hogy idén nekem is húzott szemű lesz a Márton napi liba combom??? Köszi beja, ez very inspiring:))) Köszi, puszi! Zs.
ReplyDeletenem bánod meg Zsuzsa...most,hogy megnéztem,újra meg akarom csinálni :) majd számolj be,bármit is csinálsz!mi magyarok 11 libacombot megrendeltünk..még nem tudom ki csinálja és hogy,de igyekszünk majd valami finit összehozni! :)
ReplyDeleteNaaaggggyon jól hangzik és csodásan néz ki..tutira meg fogom csinálni..imádjuk a kacsát. Köszi a receptet! :) Pusszziiii!
ReplyDelete