Tuesday, 2 October 2012

Bundás husi Grétinek

Ha utálsz panírozni és szereted a rántott húst,olvass tovább...Ha szeretsz panírozni vagy nem szereted a rántott húst,menj és csinálj valami hasznosat :)
Van egy családi recept..még Anya tanulta Keresztanyutól,Ibolyától..aki szerintem a legjobb szakács a családunkban :) Németes rántott húsnak hívjuk,ki tudja már miért.


Németes rántotthús recept:

én csirkemellel csináltam,de persze lehet akármilyen húsból

egy jó sűrű palacsintatésztát el kell készíteni a szokásos módon,liszt,tojás,tojás
3-4 fokhagymát belereszelni
só,bors,pirospaprika
pár csepp citromlé..

Ebbe kell a husikat párcolni,hogy ellepje őket a máz...aztán másnap már csak morzsába kell forgatni,olajba kisütni és kész is van :)

Németes rántott hús ázsiai beütéssel
kicsit meg akartam bolondítani a dolgot,így kínai 5 fűszerkeveréket,szezámolajat és kis szójaszószt tettem a tej és pirospaprika helyett a szószba...Isteni lett :)


3 comments:

  1. Istenien hangzik!!! Már veszem is elő a husit a fagyóból hozzá! Csütörtökön ez lesz a vacsink! Azt hiszem az Anyukád-féle totál gyerekbarát verziót választom. :) Puszi!

    ReplyDelete
  2. nos,megcsináltad?ha igen,milyen lett?ha nem...MIÉRT NEM? :)

    ReplyDelete
  3. IGEN, NAGYON NAGYON UTÁLOK PANÍROZNI!!!!!!!! köszi bejám, ez még jól jöhet!!! puszi...zs.

    ReplyDelete