Saturday, 14 January 2012

Padlizsános csirke

Ahogy ígértem felteszem a roppant egyszerű és finom padlizsános csirke receptjét.
Az év bármely szakában készíthető, de azért a nyári, napon érlelt paradicsomot ízét sajna nem lehet télen pótolni ezekkel a műanyag csodákkal...azért raktam bele 1-2 szemet. :)

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 közepes padlizsán
1/2 kg burgonya
1 nagy fej lilahagyma
2 db paradicsom, vagy 6-7 db koktél v. cseresznyeparadicsom
kakukkfű vagy rozmaring (ízlés kérdése) és kapor
1 mozzarella golyó és valamilyen nem lágy reszelhető sajt (én most edamit használtam)


Elsőként a megmosott padlizsát kb. 05-1 cm széles karikákra vágom és egy tálban megsózom. (Erre azért van szükség, mert a padlizsán a sózástól kiengedi az enyhén kesernyés ízét és ezt a levet le tudjuk róla önteni, így nem az ételben sül ki belőle.)
A megmosott csirkét sózzuk, borsozzuk.
A krumplit szintén karikákra szoktam, kb ugyanolyanra, mint a padlizsánt, ezt is sózom.
Lilahagymát vékony cikkekre vágom.
Minden eddigi hozzávalót egy tűzálló tálba vagy tepsibe fektetem, és rávagdosom a paradicsomot, beleteszem a fűszereket (ha van friss az a legjobb, de ha csak szárított, az is megteszi, akkor meghintjük vele az ételt). A tetejére még kaprot szórok.
Kb. 180-190 fokon kb 1 órán át sütöm alufóliával lefedve, ezután ha minden szépen megpuhult, rákarikázom a mozzarellát és a reszelt sajtot is elosztom a tetején. Szépén rápirul és már kész is! :)

A fűszerezés egyébként ízlés kérdése, mindenki kísérletezhet a saját szája íze szerint. :)

Íme a végeredmény:


1 comment:

  1. ez írtó guszti!!!és biztos nem sértődik meg,ha a vasedényben csinálom meg...Viszont én sose öntök le semmilyen levet a padlizsánról..még sose éreztem savanykásnak.Nincs meg minden ízlelőbimbóm vagy egyszerűen csak engem nem zavar?Nem értem :) Mindenesetre: LOPOM! :) (mint Pali bátyjánk a disszertációt)

    ReplyDelete