Monday, 28 October 2013
A tökéletes túrós rétes nyomában
Itt Angliában rengetegszer kívánok túrós dolgokat..egyrészt,mert itt nem főznek vele...másrészt,mert nem nagyon lehet kapni..harmadrészt mert otthon is imádtam.. :)
Túrós sztrapacska nálam a csúcsok csúcsa..de Anyukám főztjét ritkábban élvezem,mint szeretném..azok viszont olyan különleges alkalmak,hogy meg sem kísérelem itt a sztrapit..inkább várok az Övére..
Peti nincs oda a túrós ételekért..ami azért jó,mert nekem így mindig több marad.
Legutóbbi lengyelbolt-látogatásunkor nem csak kefírre,de nagyon jó kis túróra is szert tettünk. már ott tudtam,hogy túrós rétes lesz belőle.
Rétestésztát találtam a Morrisonsban baklavatészta álnéven :)
Sütőt előmelegítem 200fokra.
Hozzávalók 1 rúdhoz:
4 db réteslap
kenegetéshez felmelegítve vaj,tejföl és olaj
2 ek vaj
2 ek tejföl
2 ek olaj
Töltelékhez:
25 dkg túró
1 tojás
csipet só
egy kis marék mazsola vízben áztatva
3 ek porcukor
1 citrom lereszelt héja
1 ek búzadara
Az első réteslapot nedves konyharuhára teszem,megkenegetem a langyos vaj/tejföl/olaj keverékkel.Rá a következő lappal ugyanezt teszem,majd a 4.ig folytatom,valamennyit hagytam a végére megkenni a tetejét.
Töltelékhez a túrót villával összetöröm,hozzáadok egy tojást,a cukrot,csipet sót,búzadarát és a mazsolát.Ráhelyezem hosszában a tésztára,a végén kb.4 cm-t meghagyok mindkét végén.Feltekerem óvatosan,kiolajozott tepsire teszem,a két végét behajtogatom,hogy ne folyjon ki a töltelék,megkenem a maradék olajos vaj keverékkel majd aranybarnára sütöm.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)

Hmmmm, ez pont úgy van elkészítve, ahogy én szeretem és jómagam is csinálom. Remélem az íze is pont olyan isteni lett, mint ahogy kinézett! Hétvégén nálunk is rétessütés...:)
ReplyDeletePuszi!
Hmmmm, ez pont úgy van elkészítve, ahogy én szeretem és jómagam is csinálom. Remélem az íze is pont olyan isteni lett, mint ahogy kinézett! Hétvégén nálunk is rétessütés...:)
ReplyDeletePuszi!