Monday, 28 October 2013

A tökéletes túrós rétes nyomában


Itt Angliában rengetegszer kívánok túrós dolgokat..egyrészt,mert itt nem főznek vele...másrészt,mert nem nagyon lehet kapni..harmadrészt mert otthon is imádtam.. :)
Túrós sztrapacska nálam a csúcsok csúcsa..de Anyukám főztjét ritkábban élvezem,mint szeretném..azok viszont olyan különleges alkalmak,hogy meg sem kísérelem itt a sztrapit..inkább várok az Övére..
Peti nincs oda a túrós ételekért..ami azért jó,mert nekem így mindig több marad.
Legutóbbi lengyelbolt-látogatásunkor nem csak kefírre,de nagyon jó kis túróra is szert tettünk. már ott tudtam,hogy túrós rétes lesz belőle.
Rétestésztát találtam a Morrisonsban baklavatészta álnéven :)

Sütőt előmelegítem 200fokra.

Hozzávalók 1 rúdhoz:
4 db réteslap
kenegetéshez felmelegítve vaj,tejföl és olaj
2 ek vaj
2 ek tejföl
2 ek olaj

Töltelékhez:
25 dkg túró
1 tojás
csipet só
egy kis marék mazsola vízben áztatva
3 ek porcukor
1 citrom lereszelt héja
1 ek búzadara

Az első réteslapot nedves konyharuhára teszem,megkenegetem a langyos vaj/tejföl/olaj keverékkel.Rá a következő lappal ugyanezt teszem,majd a 4.ig folytatom,valamennyit hagytam a végére megkenni a tetejét.

Töltelékhez a túrót villával összetöröm,hozzáadok egy tojást,a cukrot,csipet sót,búzadarát és a mazsolát.Ráhelyezem hosszában a tésztára,a végén kb.4 cm-t meghagyok mindkét végén.Feltekerem óvatosan,kiolajozott tepsire teszem,a két végét behajtogatom,hogy ne folyjon ki a töltelék,megkenem a maradék olajos vaj keverékkel majd aranybarnára sütöm.

2 comments:

  1. Hmmmm, ez pont úgy van elkészítve, ahogy én szeretem és jómagam is csinálom. Remélem az íze is pont olyan isteni lett, mint ahogy kinézett! Hétvégén nálunk is rétessütés...:)
    Puszi!

    ReplyDelete
  2. Hmmmm, ez pont úgy van elkészítve, ahogy én szeretem és jómagam is csinálom. Remélem az íze is pont olyan isteni lett, mint ahogy kinézett! Hétvégén nálunk is rétessütés...:)
    Puszi!

    ReplyDelete