Sunday, 27 May 2012

50.beírás!!! :) Májusi Meggyes Semifreddo,ami Sorbévé változott..

Annyi minden történt az elmúlt másfél hónap alatt,hogy kár is belekezdeni a felsorolásba..mindenesetre nem szeretnék Júniusba lépni egy májusi beírás nélkül..Szilvinek új munkahely,nekem még a régi,de végre "elfoglalt" üzemmódban,kitört Angliában a nyár,túl vagyunk az első házassági évfordulónkon,az első angliai bográcsfőzésen,meg még sok-sok máson,de most nem ezekről fog szólni ez a rész..hanem magunkról :)
Hogy jön a nyár,Balaton,szabadban főzések,kempingezések,nyaralások,beszámolók,új ízek,új helyek,szóval Szilvikém,én most itt nyilvánosan és hivatalosan megkérlek,ne hagyjuk bepunyulni a kettőnk kis gyümölcsét!Ígérem én is többet fogok alkotni,nem hagyom hogy még egyszer ilyen sok idő teljen el szó nélkül... :)
Ma egy új,diétás,nyári,hűsítő receptet fogok kipróbálni..a teljes folyamatot tervezem megörökíteni,egyenlőre a hozzávalókat írom le...majd jönnek a képek és a recept :)

Meggyes Semifreddo

Fél kiló magozott meggy (természetesen fagyasztott,és valami nagyon nagy szerencse folytán megtalált szerzeményről van szó..Angliában nincs meggy...vagy ha van is,szarvasgomba áron és mennyiségben..)
4 dl tejszín
3 db tojás
pár kanál Pure Via édesítőszer
csipet só

Mivel Peti ismét diétázik és én ismét szenvedhetek a nem-sütés kínjaitól,így egy olyan desszertet kellett terveznem,aminek nem fog tudni ellenállni a mai ugrások után , mégsem kell majd 50 ostorcsapással büntetnie magát,miután bekanalozott egy jó kis adagot :)
A steviáról itt olvasható,íze nem sok van,de édesnek édes...és nem káros és nem mellékízű,mint az aszpartám-alapú rokonai..

http://en.wikipedia.org/wiki/PureVia

http://www.fogyas.info/cukor_helyett_stevia-sztivia_termeszetes_edesitoszer.php

Ui.: mivel a tejszín képes volt idő előtt feladni és ránksavanyodott,ezért rögtönöztem egy sorbéval.
Elkészítése:

Fél kiló meggy leturmixolva,kis darabkák maradhatnak
3-4 evőkanál méz
Fél lime leve
kb.2 deci víz
fél csipet só (ez mindig kell a fagyiba..jót tesz neki,mint minden édességnek)
az egészet jól összeturmixoltam majd egy műanyag dobozba betettem a mélyhűtőbe .Beállítottam az órámat,hogy az elkövetkező 3 órában félóránként "ébresszen".Ok,itthonról dolgoztam.OK,nem voltam elhavazva.Szóval így ráértem kutyulgatni :) villával kellett szépen a doboz faláról összekeverni..majd fogyasztható állapotba került.
A képen látható állapot kb.a másfél óránál készült.Itt már nem bírtam várni :)

2 comments:

  1. nos,6deci megsavanyodott tejszín-nyire voltam a semifreddotól...na,majd holnap :)

    ReplyDelete
  2. Aszti, meddig volt a hűtőben?? :D Egyébként irtó ígéretesek a hozzávalók! Alig várom a kertben a friss meggyet..abból fogom megcsinálni. :) Szóval toljad a receptet Bejukám! Pusziii!

    ReplyDelete